b sisaltosivut1

Kuinka tehdä historiikki?

Tallennamme yrityksesi tarinan

Vuosien onnistunut uurastus haaveiden ja tavoitteiden eteen ansaitsee arvoisensa historiikin. Historiikki takaa sen, että yrityksesi tarinat eivät katoa unohduksiin, vaan ne saavat uuden elämän ja muistuttavat lukijaansa käydyistä taipaleista. Anna meidän kerätä yrityksesi tarinat talteen.

elonen oy historiikki kirja
"Tämä kirja ei ole mikään yksityiskohtainen ja kaiken kattava tylsähkö historiikki, vaan olemme pyrkineet luomaan suurella kuvien määrällä ja mukavilla jutuilla matkan varrelta mielekkään lukukokonaisuuden. Ja onhan mukana pari reseptiäkin makuhermoja herättelemään. 50 vuotta on pitkä aika, ja sen vuoksi kirjaan kelpaavista tarinoista ja ihmisistä oli runsauden pula. Kirjoittajat ja me muut, jotka osallistuimme kirjan tekemiseen, jouduimme vaikeiden valintojen ääreen, ja siksi kirjassa on vain osa hyvistä tarinoista." −Jari Elonen.

Ammattilainen takaa upean lopputuloksen

Kirjakaarella on vuosien kokemus erilaisten historiateosten tekemisestä niin yrityksille kuin yhteisöille. Kauttamme saat kirjoittajat, kuvaajat, toimittajat, kuvittajat sekä taittajat ja painopalvelun historiikille. Hoidamme myös markkinoinnin sekä jakelun tarvittaessa.

Jokaisen asiakkaan kirjaprojekti on omanlaisensa. Joskus teemme vain yhden prosessin asiakkaan kirjaprojektista, esimerkiksi toimituksen tai taiton. Pääsääntöisesti kuitenkin vastaamme asiakkaan teoksen tuotantoprosessista kokonaisuudessaan.

Mikäli sinulla on jo valmis teos, mutta et ole saanut sille haluamaasi näkyvyyttä, tai sen myynti tökkii, voimme auttaa teoksen markkinoinnissa ja jakelussa. Toteutammekin jokaisen projektin asiakkaan vaatimusten mukaan -laadusta tinkimättä.

Historiikin ei tarvitse olla perinteinen kirja

Historiikki voidaan tallentaa myös mediamuotoisena ja sähköisenä kirjana. Mediamuotona se voi olla esim. peli, sovellus, esitelmä, video, verkkosivusto sekä näiden yhdistelmä. Yrityshistorian tallentaminen mediamuodossa on tätä päivää. Eri käyttötarkoituksia ja kohderyhmiä varten kannattaa suunnitella kuhunkin tarkoitukseen sopivat mediamuodot.

Koska sosiaalinen media janoaa päivittäin sisältöä, tukee historiikki myös markkinointia sekä sisällöntuotantoa. Valmiista teoksesta on helppo poimia nostoja sosiaaliseen mediaan vaikka vuoden jokaiselle päivälle, kuvien sekä tekstien muodossa.

Milloin kannattaa tehdä historiikki?

Valtaosa yrityksistä ja yhteisöistä pääsee viettämään pyöreitä vuosipäiviä. Pyöreiden vuosipäivien kunniaksi onkin usein tapana julkaista historiikki joka annetaan lahjaksi henkilökunnalle sekä sidosryhmille. Yrityshistoriikki voidaan tallentaa myös joka vuosi esimerkiksi vuosikatsauksen yhteyteen.

Keskimaa-historiikki

"Tämä kirja ei ole mikä tahansa sadan vuoden ikään ehtineen yrityksen historia. Se on kertomus, kuinka tänään 120 000:n kauppaansa sitoutuneen asiakasomistajan osuuskaupasta tuli markkinajohtaja toimialueellaan ja maakuntansa suurin yritys työllistäjänä. Kirjassa omaleimaista on perinteistä yrityshistoriaa vahvempi tukeutuminen muistitietoon ja haastatteluihin.
Haastatteluissa kuvastuvat päätöksentekoon osallistuneiden muistelut: niiden ansiosta asiakirjoista tarkistetut faktatiedot ovat saaneet selityksiä tehtyjen päätösten taustoiksi." −Jorma Wilmi.

Tarinat talteen -palvelu Kirjakaarelta

Ottamalla yhteyttä henkilökuntaamme, saat konsultoinnin joka auttaa kirjaprojektin eteenpäinviemisessä. Autamme sinua mielellämme, oli ongelmasi tai kirjaprojektisi millainen hyvänsä. Tehdään yhdessä yrityksesi tarinasta kirja.

 historiikki ja yrityshistoria

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä myyjiimme!

Yhteystiedot

Kirjakaari
Kelohonka 2, 40740 Jyväskylä
Puh. (014) 619 126
info(a)kirjakaari.fi